Fascinația Meșteșugului s-a născut dintr-o afecțiune nemărginita pentru vechile meserii românești și a crescut într-o poveste despre artizanatul tradițional, extins și pe alte plaiuri în care meșteșugarii locali își poartă cu măiestrie valorile mai departe. Născute din dăruire și muncă, îngrijite cu pasiune și perseverentă, vechile meșteșuguri sunt transpuse în povești de viată impresionante și obiecte cu suflet.

Seria de povești-documentare realizată de Matei Pleșa arată și susține valori neprețuite, tainele meșteșugului și poveștile creatorilor, artizanatul și continuitatea tradițiilor, atât românești, cât și străine.  

Fascinația Meșteșugului este, în egală măsură, un proiect dedicat tinerilor creativi cu înclinații meșteșugărești, ce își doresc să ducă această moștenire mai departe.

Credem în puterea fiecărei comunități și suntem mereu deschiși la recomandări de meșteșugări ce pot inspira prin poveștile lor, cât și la sponsori ce vor să sprijine acest proiect și valorile promovate în cadrul lui


Echipa


matei-plesa.png

Matei Plesa

Fondatorul proiectului și un producător video cu o maturitate și integritate artistică surprinzătoare, un artist versatil care aduce o notă distinctă oricărui video. Portofoliul impresionant acoperă totul: de la prezentarea videoclipurilor pentru diferite lansări tehnologice la videoclipuri muzicale cu milioane de vizionări.

inocan-brindusa.png

Brindusa Inocan

Co-fondator și project manager, cu un mix de abilități între marketing, creare de strategie, organizare de evenimente și fotografie, pe care le-a dobândit în decursul a 8 ani. Brîndușa este aici să se asigure că proiectul merge mai departe.

ioana-hurjui.png

Ioana Hurjui

Copywriter de peste 10 ani, cu o pasiune nativă pentru artele frumoase și expresive. Lucrul pe clienți precum British American Tobacco, Skittles, Ford, Microsoft, Kinder, Samsung, Procter & Gamble, Avon, Old Spice, Parmalat, Bayer sau Toyota  i-au oferit șansa de a-și exersa pasiunea pentru scris în ATL, digital, BTL și proiecte integrate.

cristian+ioan.png

Cristian Ioan

Prieten și colaborator, Cristian împletește perfect producția de film și fotografia într-o formă unică, păstrând caracterul uman în toate operele sale. Desemnat în 2017 de World Photo Organisation ca parte dintre cei mai buni 50 de fotografi ai lumii la categoria portret, acesta ne ajută să îmbinăm mai bine poveștile meșteșugarilor cu lumea contemporană. Il puteți urmări și pe www.cristianioan.ro.


Gazeta


Ne bucurăm nespus și suntem recunoscători tuturor celor ce au scris mai departe despre povestea proiectului nostru și a meșteșugarilor ce țin în viață unele dintre cele mai rare meserii. Fiecare cuvânt citit ne încurajează să continuăm, să promovăm și să susținem valorile tradiționale ce își trag seva din meșteșugurile noastre.


Implică-te


Ne propunem să continuăm susținerea acestor valori, tainele meșteșugului și poveștile creatorilor,artizanatul și continuitatea tradițiilor, atât românești, cât și de pe alte meleaguri. Credem în puterea fiecărei comunități și suntem mereu deschiși la recomandări de meșteșugări ce pot inspira prin poveștile lor, cât și la parteneri sau sponsori ce vor să sprijine financiar acest proiect și valorile promovate în cadrul lui.

Prin acest sprijin, putem duce mai departe tradițiile românești, conservându-le și oferind meșteșugarilor șansa ca arta lor să fie cunoscută, apreciată și de a se bucura de roadele muncii lor. 

DONATE