1.jpg

DANA BUF - CREATOAREA DE TRICOTAJE MANUALE

Atelierul Danei Buf respiră undeva în inimă străzii 21 decembrie 1989 din Cluj. Suspendat într-o buclă de timp, într-o clădire interbelică, cu uși de lemn și izul altor vremuri, păstrează în el vie pasiunea pentru un meșteșug nobil prin simpla-i tradiție: tricotul manual.  

Dana Buf – creatorea celor mai frumoase tricotaje – împletește povești de mulți ani. Prima poveste, cea care a inspirat-o, a fost a mătușii ei, cea care tricota cu mâini harnice cele mai călduroase pulovere de iarnă. Mai departe, lucrul manual a devenit mai mult decât o simplă pasiune, arătându-i creatoarei un drum întins și lin în față, pentru restul vieții.    

Dana a adăugat fir cu fir la meșteșugul ei. Cu răbdare, cu dedicare, și cu multă muncă, a trecut de la jeanși tăiati și completați cu broderie, în facultate, la lucrul în cele mai mari case de modă din lume, unde măiestria Danei a devenit apreciată pentru rapiditatea execuției și calitatea lucrului ce a prins viată în mâinile ei.

Oriunde te uiți, tricotajele și materialele întinse în întreaga încăpere spun o poveste. Unele sunt începute, altele deja terminate, fiecare însă căutându-și rostul printre zile și clienți. În atelierul Danei Buf, fiecare piesă tricotata prinde viață.

Documentar realizat de:
Foto/Video: Matei Plesa
Text: Ioana Hurjui