CRI03039 (1).png

88 Goods – povestea Catincăi și-a prafului de stele

88 goods
88 goods

88 Goods începe acum 3 ani, cu un strop de curaj. Însă povestea meșteșugului Catincăi pornește din copilărie, cu o înclinație pentru hainele păpușilor. Materializată în timp în dragostea pentru bucăți de piele din atelierul de legătorie al tatălui și genți create cu 8 ani în urmă, arta marochinăriei și-a testut cuminte farmecul în zilele Catincai an după an, până când s-a finisat într-un atelier cochet în care marochinareasa își coase pasiunea pentru clienții iubitori de piele.  

Drumul marochinaresei din spatele 88 Goods inspiră ținerii artiști meșteșugări să nu renunțe la visele și pasiunile ce le animă zilele, precum și pe cei ce au găsit acest drum ceva mai târziu în viață. Iar un pic de praf de stele în vise n-a stricat niciodată; doar a dat un nou imbold.  

 “A fost ca o joacă totul. De mica am fost încăpățânată și niciodată nu am vrut să accept ”NU”, ”N-ai voie!” , ”Nu se poate” și cumva mi-am creat o lume a mea în care tot timpul a existat o soluție de rezolvare pentru orice. Mi se pare foarte important să te poți exprima, să poți lăsa ceva în urma ta, să nu trăiești degeaba. Și bineînțeles, ca orice creativ care a lucrat și în corporație sau pentru altcineva, a apărut și momentul în care am simțit că mă sufoc, că nu sunt fericită cu viața mea și că pot mai mult de la mine. A fost o voce interioară care cumva m-a ghidat pe drumul pe care sunt acum, chiar dacă la început a fost cumva inconștient și nu știam exact ce o să fac sau unde o să ajung. Dar am simțit să rup lanțul și am avut încredere că o să fie bine.”
Fiecare produs e unic, atât prin energia depusă în el, cât și prin micile detaliice îl fac unic. Cu un respect nemăsurat pentru marochinărie și meșteșugari ce știu să croiască, să tăie, să pregătească pentru cusut și să coasă, până ce geanta ajunge în forma sa finală, Catinca nu se teme să recunoască tainele merseriei învățate pe furate.  

“Mestesugarul este Omul acela care face cu mâinile absolut tot, care dă viată unui produs.” Orice produs 88 Goods are în spate un vis, o nevoie, o dorință. Poate fi un produs unic sau unul născut doar din bucuria de a crea. Procesul pornește de la o schiță, care se transformă apoi în tipar, îmbogățit de materiale și accesorii. Odată croită, ansamblată, cusută și finisată, pielea devine o geantă care luminează fața persoanei ce urmează să-i devină stăpân. 

Meșteșugul marochinaresc al Catincai nu este unic doar prin pasiunea ce îi stă la bază; unicitatea izvorăște din suflet și din dăruirea cu care mâinile lucrează. Indiferent de orele de lucru din spatele fiecărei genți 88 Goods, rezultatul final poartă amprenta unică a energiei creatoarei.  


Articol realizat de:
Foto: Cristian Ioan
Text: Ioana Hurjui

88 goods